Izdelujemo odlične dizajne za kreativne ljudi.

Smo obrtniško podjetje, ki je specializirano za izdelavo stopnišč.
Vsako stopnišče za nas predstavlja unikat in izdelamo ga v želji da bi bile stopnice v prostoru kar se da homogene, da bi krasile prostor ter služile svojemu namenu. Po trendu se bolj nagibamo v izvedbo modernih stopnišč, seveda pa naredimo tudi tradicionalne stopnice. Material ki jih uporabljamo so LES, JEKLO, STEKLO ter KROM (INOKS), kar zagotavlja široko kombinacijo izvedb po želji naročnika.

Uporaba tropskih in evropskih vrst lesa zagotavlja stopnice v enakem izboru kot talna obloga. Vaše ideje za nas predstavljajo izziv, ki je kot končni izdelek vam v ponos, nam pa v referenco.

Naše izkušnje vam zagotavljajo kvalitetno storitev, v katero vključujemo vse naštete dejavnosti za vašo lažjo odločitev.

Stopnice, ki jih imamo za samoumevne pa vendar so središče hiše. Na stopnicah se srečujemo, na stopnicah sedimo, otroci se najraje igrajo in rišejo na stopnicah in na stopnicah delajo domače naloge. Pri našem podjetju se zavedamo pomena stopnic, zato stopnicam namenjamo svojo pozornost. Ko stopnicam enkrat postavimo načrt, jih postavimo za skoraj vedno, saj so povezovalni ključ med nadstropji. Same stopnice potrebujejo svojo varnost, zato vedno kadar razmišljamo o tem, da bi postavili stopnice, razmišljajmo tudi o varnosti, ograji, drsenju po stopnicah, ali bodo te stopnice večinoma suhe, ali obstaja možnost mokrenja. Sama obraba stopnic je tudi pomembna ali se bo po stopnicah hodilo pretežno v čevljih ali ne. Imamo srečo, da so današnji premazi in načini dovolj močni, da tudi lesene konzolne stopnice prenesejo obrabo, sicer pa lesene konzolne stopnice lahko kadarkoli obnovite prenovite ali premažete na željeno barvo ali pa pustite naraven ton lesa.

Ali lahko na konzolne stopnice postavite marmor ali keramiko? Konzolne stopnice prenesejo praktično vse zaradi svoje sestave tako, da nam dopuščajo dobršen del izbire materiala.

Ali je praktično uporabiti rabljene stopnice? Moramo se zavedati, da so že postavljene stopnice narejene po naklonu in številu, za nekoga mogoče predstavlja praktično rešitev za mojstra, pa je lažje če naredi izmere in mere popolnoma po potrebnih merah.

Nekaj naših notranjih stopnic si lahko ogledate v naši galeriji, slike stopnice, lahko pa nam željene slike pošljete tudi iz Pinterest ali kako drugače.

da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem materialu kot parket. Kadar gre za obdelane materiale, kot so npr: Dimljen Hrast, Bambus, Parjena Akacija in drugo pa se lahko stopnice naredi iz parketnih deščic.

da za pritrditev na beton ni primerno uporabljati disperzijskih ali drugih lepil, ki vsebujejo vodo, saj lahko les iz lepila posrka vlago kar povzroči kasnejše vidne poškodbe stopnic (pokanje, krivljenje lesa). Primerna so le lepila, ki ne vsebujejo vode in se strdijo ne glede na debelino nanosa.

da stopnice ni primerno na beton pritrditi s purpenom, saj se le ta pod obremenitvijo sčasoma stisne. Vsi uporabniki stopnice obremenjujemo specifično po hojni poti kar pomeni konstantne obremenitve stopnice na točno določeno mesto, kar za uporabnika pomeni, da v nekaj letih stopnice začnejo škripati, skoraj zagotovo pa že od začetka vgradnje zvenijo votlo in glasno.

da je potrebno za furnirane stopnice uporabiti najmanj 2mm furnir. Tanjši furnirji nikakor niso primerni za stopnice saj so le te izpostavljene vsakdanji obremenitvi ter veliki verjetnosti fizičnih poškodb.

da mora bit AB podkonstrukcija osušena na največ 2,2% vlage v betonu pred polaganjem stopnic.

da imajo masivne stopnice ob zagotovljeni primerni zračni vlagi daljšo življenjsko dobo in širši izbor materialov hkrati pa dopuščajo več možnosti popravila morebitnih poškodb.

da končna cena furniranih stopnic ni bistveno nižja od masivnih stopnic.

da so furnirane stopnice manj izpostavljene delovanju lesa kot masivne, vendar so bistveno bolj občutljive na fizične poškodbe. Še posebej pa so občutljive na vlago, do katere lahko pride že ob izlitju vode iz steklenice, ki vam je padla iz rok na stopnice.

da je priporočljivo pri novogradnji zaključiti z vsemi obrtniškimi deli pred pričetkom polaganja stopnic. Vkolikor bi stopnice vgradili pred zaključkom ostalih del, tvegamo veliko možnost poškodb stopnic saj jih je (tehnično gledano) skoraj nemogoče kvalitetno zaščititi pred vsemi dejavniki poškodb.

da ni primerno vgrajevati nastopne plošče v debelini 4 cm v primeru, da želimo videz stopnišča s samo nastopnimi ploščami, ličnice pa so v barvi stene, saj so v tem primeru vidni spoji med betonom in lesom, ki pa zaradi delovanja lesa vedno razpokajo. Stopalke morajo biti narejene s previsnim čelnim ter stranskim robom da prekrijejo spoje, izgled stopnice pa mora biti enak izgledu masivne stopnice.

da lahko večino samonosnih jeklenih stopnišč postavimo v funkcijo in uporabo že v času gradnje objekta, pri tem pa ne tvegamo poškodb stopnišča, saj se ob zaključku obrtniških del stopnice samo še obloži z želenim materialom.

da za večino jeklenih konstrukcij ni potrebno posebnega temelja za stopnice.

da klasične stopnice, ki imajo pero in utor med nastopnim delom ter čelnim delom, sčasoma začnejo škripati, ker se les nekoliko osuši in tako ob pritisku teže hodečega po stopnicah utor podrgne ob pero kar povzroči neprijeten zvok.

da stopnice na jekleni konstrukciji naredi en izvajalec, ki obvlada delo z jeklom in lesom, saj le to zagotavlja brezhiben izdelek . V primeru da izvaja jekleni del ključavničar, leseni del stopnišča pa mizar se pogosto zgodi da detajli niso izdelani in prehodi niso kompatibilni. V tem primeru trpi končni videz stopnišča in kvaliteta izdelave za običajno enak strošek naročnika.

da je v primeru ko je na začetku stopnišča za talno oblogo uporabljena keramika, na izteku stopnišča pa lesena talna obloga, bolje izbrati material, ki barvno sovpada z keramiko kot da je v istem lesu kot parket.

da bomo z veseljem odgovorili na vaša vprašanja in se potrudili poiskati optimalne možnosti za vaše stopnice. Pošljite na vprašanje v rubriki vprašanja in odgovori.

da proizvajalci stopnic uporabljamo različne debeline nastopnih ploskev ne glede na končni videz stopnišča, zato je dobro imeti izbranega proizvajalca stopnic že v fazi betoniranja AB pod konstrukcije za stopnice. Tako se izognete kasnejšim stroškom višinske izravnave stopnišča.

da končna cena furniranih stopnic ni bistveno nižja od masivnih stopnic.